kawan-kawan..

Wednesday, September 15, 2010

onde2 ku..


ni plak kuih yg menjadi fevretku di bulan posa yg dah lepas tu..alahai..kalo makan yg ni tak hengat donia..cepat jer habisnyer..mujur wak sendirik..suka hati nak makan banyak maner..he..he..layan gambar jer la k..respinyer mesti semua dah pandai buat..

my nasi kandar lauk kambeng..

 

em ni la kedai fevretku n suami bila balik utara.. kedai mamak..Hameediyah Restoran..pe lagi nasi kandar lauk kambeng la..mmbek..emmmbekk...ha..ha..mmg i like!!macam2 lauk ader kt kedai ni..kedai ni dekat gn Chow Rasta, Campbell Street, Penang..mmg tak miss la kalo balik penang, musti datang sini..

suka-suka


ni sajer nak jiwang2..kita suka bab2 jiwang ni..he..he..layan je lah..

biskut rayer



ni lah biskut raya kegemaranku..my homemade ni..mmg gebu sgt2..jem nenas pun buat sendiri..mmg puas hati la makan..kena guna mentega yg best baru la terasa kesedapannya..nak respi tak? nati kita bagi yer..kalo tak silap respi dr mat gebu yg glemer tu la..tq abe mat gebu..


Tart Nenas mat gebu

BAHAN-BAHANNYA :-)
250 gram mentega berkualiti tinggi (lagi mahal lg sedapp)
400 gram tepung gandum*
40 gram tepung kastard*(*disatukan dan diayak)
50 gram gula aising
2 kuning telur
1 camca teh esen vanilla
Inti nenas secukupnya, digentel sebesar duit 5 sen
Kuning telur untuk disapu

CARA MEMBUATNYA :-)
 

-Putar mentega dan gula aising hingga sebati. Masukkan kuning telur dan esen vanilla. Putar rata. Perlahankan kelajuan, masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut. gaul hingga rata.  
-Isi sedikit doh tadi dalam acuan tekan yang dipasang muncung tat gulung. Picit panjang hingga habis. Letak inti tadi dan gulung kemas2. Alih ke dalam dulang pembakar, buat hingga siap. 
-Sapu kuning telur atas tat gulung tadi dan bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 175C selama 20 - 25 minit atau hingga kuning keemasan. Keluarkan tat dari oven dan biar 2-3 minit dalam loyang pembakar.
-Alih atas jaringan dan biar sejuk, simpan dalam bekas kedap udara. 
-Hati2 yer sbb tart ni lembut..jangan main kasar2 yer nanti hancuss..


Jem Nenas

2 bj nenas masak yg sederhana besar (parut halus dn tapis airnya)
secawan gula
bunga cengkih 2 bj
daun pandan 2 helai
1 btg kulit kayu manis
secubit garam
sedikit perahan air limau nipis

-air nenas yg telah ditoskan td dimasak sehingga separuh..masukkan isi nenas parut dan kacau sampai likat.
-masukkan gula, daun pandan, bunga cengkih, garam, kulit kayu manis dan air limau nipis
- masak sampai kering tp jangan kering sgt..bg nampak basah2 skit
-sejukkan dan gentel2 untuk buh dlm tart nenas..

SELAMAT MENCUBA

salam semua..

assalamualaikum semua..di kesempatan ini kita ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR BATIN yer..em lamanya tak tenguk umah kita ni..dah penuh bersawang2 dah..alahai bz betul..tak sempat nak update blog ni..ari ni plak tetiba tringin nk intai blog yang dah lama dibiarkan sepi..bz gn kije kt opis yg berlambak-lambak..ntahla bile kerja tu nak abis..balik umah masak plak..malam2 plak dah penat tak sempat nak buat per..tp facebook masih leh bukak..he..he..pe2 pun nanti kita masukkan entry baru yer..tq pada semua yg melawat blog ni..

Friday, April 23, 2010

NASI KERABU TUMIS



Salam semua..sori la tak updated.bz skit..takpe2 ni kite nk bg resepi khas dr klate..resepi nasi kerabu..mesti ramai yg suka mkn nasi krabu..

Nasi :
-kalo nasi putih, masak seperti nasi biase.
- kalo nak warna biru, ambik bunga telang, tumbuk sampai hancur dan campur gn air n tapis. masukkan daun limau purut dan air bunga telang sewaktu memasak nasi..pastikan guna beras yg sedap dimakan ok..
- kalo warna kuning, gunala pewarna kuning yg serbuk tu..

Ulam-ulaman :
-daun kesom
-pucuk samok (ore luar panggil daun serai kayu)
-timun btg
- bunga kantan
- tauge
- kacang panjang
- kubis
-daun selom
-pucuk tere
-petai
-jering
-dan segala2 jenis ulam2 yg awok2 raso nok bubuh k..terpulang
>>>>> semua bahan diatas dihiris halus spt biase..toge tuh tuan puan takyoh rajin nok hiris la deh..wak letih jah..

Sambal Nyorr
-nyorr mesin seringgit (beli hok warna putih k)
- 5 ulas bwg merah
-halia seinci
- 3 btg serai
-ikan tawar 3 ekor (ikn selaye direbus atau bakar)
- gula, grm

cara:
- nyorr digoreng tanpa minyak hingga sedikit perang dan garing
- bwg merah, halia, serai, gula, grm diblender halus..kalu buleh jgn buh air banyak masa blend atau lebih senang tumbuk je bhn2 takdi..
- pastu, masukkn bhn td ke dlm nyorr dan campur gn isi ike tawar. kacau rata.rase la dulu..pastu tumbuk skit semua bhn td..jgn hancur sgt deh..ketepikan..
(ni petua utk smbl nyor tehe lamo- pas siap semua ditumbuk td, goreng balik sambal ni sampai kering, goreng tanpa minyak k, pastuh bleh simpan dlm bekas kedap udara).

Tumis Nasi Krabu

10 ulas bwg merah
3 sudu lada kering mesin
2 ulas bwg putih
1 inci halia
1 inci belacan
1 btg serai diketuk
1 cwn santan pekat campur 3 cwn air
ssuku kerek nissea
grm secukup rase

cara2:
-didihkan santan sehingga agak berminyak dan mengambil masa agak lama. tp kena jaga takut santan pecah.kacau sentiasa.
- mesin bwg merah, bwg putih, lada kering mesin, halia dn belacan sehingga hancur.
- masukkan bhn2 mesin td ke dalam santan. kacau rata dan sebati. masukkan juga serai, nissea dan grm.
- kecilkan api, dan biarkan hingga mendidih dan pecah minyak dan pekat..
(petuo tumis utk thn 2 hari, elok dibuat sehari sebelum nak mkn..lg pekat dan berminyak, maka lg sedapla tumis tuh..)

Budu
-hok ni takyoh citer la deh, semua tahu blako doh, tamboh lado gn ase limau..kalu nok masok pun buleh. buh lado, bwg, serai, daun limau purut n nissea..masok sampai gelegok. mase nk hidang tapis bhn2 td.

cara2 menghidang :
ambik nasi buh dlm pinggan, pastuh buh ulam kt tengah2. pastuh buh sambar nyorr diatas ulam td. letak plak tumis atas sambal nyorr.last skali letok budu 2 sudu. hias la sekeliling pinggan gn ike, daging, solok lado, telur masin, kerepok..pah tuh gak pehe2 la deh...

nasi krabu tumis sedak make dgn daging bakar, ike celup tepung, kerepok goreng, telur masin, solok lado, ike percik.

selamat mencuba..tq

Saturday, March 20, 2010

Acar Timun Mentah

acar timun mentah ni sedap digandingkan gn nasi putih atau nasi minyak bersama kerutup daging spt entry sblm ni..mmg sedap..jgn tak cuba tau..


bahan2nya :
- 1 biji timun batang
- 1 biji keret (lobak meroh la)
- 1 bj bwg besar
- 1 bj lada besar warna merah
- 3 sudu besar cuka makan
- 2 sudu besar gula
- 1 sudu besar garam

cara2nya :
- timun dan keret di potong spt nak buat acar la..bleh la nak buat bulat2 atau potong memanjang, ikut suka la kan..
- bwg dipotong bulat dan lada dipotong menyerong
- semua bhn2 td diremdam dlm air yg bercampur sedikit kapur makan supaya rapuh dan cantik warnanya..keriuk2 bila make nati
-cuka, grm dan gula dicampur dan kacau hingga hancur..cuba tera dulu kalu dok masin tamboh garam, kalu dok manis tamboh gula..ikut rasa masing2 la..
- bhn2 yg direndam td ditapiskan dan disiram sekali lalu..pastuh masukkan dalam air cuka td..
- kacau rata hingga semuanya bercampur sekata
- sedap digandingkan dengan nasi putih bersama kerutuk daging dan sambal lada serta ikan gelama masin mcm kt bekwoh tu laa..

p/s : air bancuhan cuka, grm dan gula jgn buat banyak2 sbb nati air timun akan keluar..

tq

Kerutup Daging/Ayam Kelantan

salam..ari ni kita buh menu baru..kerutuk daging..sape2 yg nak respi, sila ambil kt bawah k..jom layan gambar dulu ek..


Bahan2nya:


1/2 kilo daging dipotong buku besar atau 1/2 ekor ayam
1 supit rempah kerutuk ikutla cap apa pun dibancuh dgn sedikit air dan sikit lada mesin
3 ulas bwg merah di hiris
2 ulas bwg putih dihiris
seinci halia dihiris
rempah tumis mcm k.k.manis, pelaga, bga lawang, cengkih
2 biji ubi kentang
1 biji bwg besar potong cam wedges
1 biji lada merah
1 batang serai diketuk
1/2 kerek nisan
secawan santan pekat campur 2 cwn air
sehelai daun pandan untuk wangikan kuah
garam
air asam jawa sikit atau sos tomato
2 sudu kerisek

Cara2:

Panaskan minyak dan tumis rempah2 tumis td..
pastu masukkan bwg merah, bwg putih dan halia.kacau sampai wangi.masukkan daun pandan dan serai sekali.
setelah semuanya wangi dan kekuningan, blehla masukkan rempah kerutuk td..kacau rata sampai rempah betul2 masak..pastikan betul2 masak tau..pastu masukkan nisan..kacau rata.
bila dah garing, masukkan kentang dan daging atau ayam takdi..kacau rata. dan masa ni tutup periuk.api kecil k..biar daging empuk..kalo buat kerutuk aye, jgn kacau sokmo nati aye hancur..kalo daging bleh je kacau sokmo coz takut hangit kt bawahnya..
bila daging dan kentang empuk, masukla santan tuh..kacau lagi..sampai mendidih..perasakan la gn garam.opss..lupa lak, msukla air asam jawa atau sos tomato td..kira ader rasa manis skit, masin skit, mase skit..kalu tokse bubuh air ase jwo pun takpe..
bila dah hampir masak, masuk bwg besar dan lada merah dan kerisek. kecilkan api dan biarkan hingga pekat dan naik minyaknya..jage2 takut hangit plak..manala tau kan, adik kakok kito dok ingt nok tutup api..he..he..
pastu gak make la gn sambal lado, acar timun mentoh dan ikan kering goreng supo kt bekwoh tuuu la..nyakut doh rasoo..

p/s : respi ni yg simple jer..kira paling senang nk buat kerutuk..kalu raso nok tamboh pe2 tuh, ikut suka la..masing2 nok make kan..tgk aa gmbr bowoh tu..sorila kalu raso dok sedakk..tp kalu terliurr maah la..abih doh kna make..smula2 kito buat pulok deh..nati kito bg blako dehh..tq

Thursday, March 18, 2010

pengat pisang gn pulut


hok ni kite makan petang2 sedap molek ni..pengat pisang gn pulut..mmg sedap..kena plak gn air batu kosong..mkn berpinggan2 pun tak sedarr..he..he..layan gambarr ok..

pemandangan terindah..

ok..n3 ni kita layan gambar2 permandangan yg indah ciptaan Ilahi k..
suka suki ambik gmbar..bleh share kt cni..


sunrise kt tikam batu..

sawah padi terbentang luas..ku lihat hijau...

petang di kuala perlis..

pantai teluk kalong, kemaman..

Wednesday, March 10, 2010

lama tak update..

salam semua..sorilah tuan umah bz la sejak akhir2 ni..g jalan2 pusing malaysia..he..he..

em nati kita update lagik k..ader kije skit..

Monday, March 1, 2010


setiap hari isnin hingga jumaat, telah menjadi kegemaran ku untuk melihat sinetron indonesia yg bertajuk 'air mata cinta' mulai jam 3-4 ptg..best gk citer ni..nangis sajer..he..he..pelakon2 pun semuanya best..

ketika cinta bertasbih

 
ketika cinta bertasbih, nadiku berdenyut merdu
kembang kempis dadaku, merangkai butir cinta,
garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
sujud syukur padamu atas segala cinta.....

sekarang ni kami suami isteri tengah duk crazy tgk movie bila cinta bertasbih..hari2 cik suami duk nyanyi lagu ni..suka sgt la tu..pe2 pun citer ni mmg best! kedua2nya ader cerita yg tersendiri..mmg boleh layan la..jom nyanyi lagu ni sama2...la..la..la..

Sunday, February 28, 2010

kuih kacang hijau/ kuih rengas/kuih kasturi


minggu lepas my hubby req nk mkn kueh kacang hijau..kuih ni dipanggil kueh rengas atau kuih kasturi

maklumlah dah jemu duk mkn bubur je kan..pe lagi kita buat la kueh tuh..tak pnah buat pun..godek2 resepi dr kak hanieliza fp n jumpalah..dpt banyak biji gak la..apa lagi suka la tok laki dpt mkn kueh kegemarannya tuu..goreng buat bekfes n ader yg bwk p opis..yg lebihnya simpan dlm peti..bila nk mkn br celup tepung n goreng..best mkn time panas2..keriuk2 bunyinya..rapuh betul..he..he..masa snap gmbr ni sempat lg cik abang p sua tgn dia kt situ..hi..hi..

natrah..

ptg ni tgk teater natrah yang ditayangkan di tv1..entah kenapa tiba2 jd emo la plak..sedih gk la citernya..lama dah teringin nak tgk..nk ke kl semata2 nak tgk teater ni mcm jauh betul..kebetulan plak ader ditayangkan di tv1 ari ni..teringat gk masa muda2 dulu, pnah tgk kisah natrah ni dlm filem ke drama apa ntah..masa tu kecik lagi..tak tau apa..skrg ni br la paham..

alang2 tgk citernya, pe lagi ku godek2 la tenet cr pasal natrah ni..rupa2nya natrah dibesarkan di Kemaman di mana tempat aku menetap skrg ni..rasa mcm tak caye je..tp kisah ni dah lama dah..sebelum merdeka lagi..

tp aku musykil gak..budak2 muda zaman skrg ni tau ke tak pasal natrah ni..kt kemaman ni pun, pekan yg pernah didiami oleh natrah semasa kecilnya dan di sekolah keb chukai merupakan sekolah lamanya masa kecil dulu..aku ni mmg suka pasal sejarah2 ni..lebih2 lagi benda2 yg penting gk dlm sejarah tanah melayu..tentang perjuangan org2 dulu bagi mempertahankan akidah seorang Islam seperti natrah..em minta2 kt muzium kemaman ader citer pasal natrah ni..kalo sekarang ni, dah tak nampak perjuangan yg sebegini rupa..

pe2 pun citer ni mmg terkesan gk di jiwaku yg sentimental ini..al fatihah buat makcik aminah yang pernah menjaga natrah ini..perjuangannya mmg mengagumkan..

dan natrah, hanya Allah yg tahu apa pegangan agamanya sehingga dia menghembuskan nafas terakhir..
 pada NATRAH- may God bless u..aminn..

Thursday, February 18, 2010

spagetti bolognise yummy...

em ari tu ade kita masak spagetti bolognise req dr cik abg laa..sekali skala tukar selera syokk gak kan.spagetti ni kita letak meat ball buat sendirik...layan gambar dulu k..nati bila kita free kita bg respinya k..



Asparagus goreng Berudang..

salam semua..em betapa pemyakit MMMMM datang melanda maka blog pun tak sempat nak di updatekan..maklumla bukan rajin sgt..he..he..

em kita nak letak respi baru ni..respi ni buat lama dah cuma baru nk letak dlm blog..
em layan gambar dulu la ek..






em dulu kita tak reti makan asparagus..maklumla nmpk cm pelik jek  tp masa p shopping,
terjumpa la sayur ni..n then tak tau nak masak camne..godek2 tenet maka jumpalah respi ni..
nak respi ek..sat no..

asparagus goreng berudang

10 batang asparagus (potong n celur sekejap)
10 ekor udang (buang kulit n jgn buang ekornya)
2 ulas bwg besar di cincang halus
2 sudu sos tiram
1 biji tomato dihiris
garam n perasa

cara2nya :
tumiskan bwg putih hingga naik bau..masukkan udang dan kacau sekejap.masukkan sos tiram, grm, perasa.kacau rata. pastu masukkan asparagus dan tomato..kacau jap n angkat dan blehla dimakan..

senang je kan..tak susah pun nk buat ni..dah jd makanan kegemaran kita lak..sedap asparagus ni..plak bila time kunyah n rapuh tu..tak hengat..

Monday, February 8, 2010

kerana..

this lovely song dedicated to my lovely hubby..
thanks for everything..
thanks for being my soul..for being my mate,
for being my best fren..love u much..

kehadiranmu
bagaikan pelangi pagi
yang menyinari hati ini

Kelembutan mu
mencorakkan hidup ini
kerana kasih mu abadi


hebatnya cinta
hingga akhirnya
sampai ke tua
kita berdua...


kerana ku tak mahu
terus hidup tanpa mu
kerana ku tak mampu
bernafas tanpa mu


kerana ku tak mahu
rindukan pelukan mu
kerana tak mampu ku
berjauh dengan mu

penyanyi- bro razzi rahman..tq bro

ceritaku ari ni...

bahagianya melihat orang lain mempunyai anak-anak yang comel2..tp aku..emmm ntahla..mybe bukan rezki kami lagik..bulan 3 ni akan cukupla dua tahun kami melayari kehidupan berumahtangga..bahagia sekali bila bersama suami yang kita sayang..moga2 jodoh kami hingga ke akhir hayat..aminnn...



hidup berumahtangga ni mmg banyak cabarannya..harus kita tempuhi juga walau apa rintangan yang datang..em paling ku tak suka bila org tanya pasal anak..mcm mana la aku nk jwb ni..aku semyum jelah..nasib baik kedua2 belah keluarga tak bising2..mereka faham kot atau tak mau aku terase hati..

emm paling tak best bila ikut majlis dinner yg dianjurkan oleh company abang..masing2 mendukung anak..alahai lemah luluh hati aku melihatnya..rasa cam sedih la plak kan..tp aku tumpang gembira la bila tgk dorg2 ni bahagia..moga satu hari nati ader sinar cahaya cinta untuk aku dan abang..

tp aku tahu ader hikmah disebalik semua ni..moga2 Allah mendengar dan memakbulkan doa yang kami pohon selama ni...aminnn..

Sunday, February 7, 2010

Pajeri Kedondong / buah Amra

salam...baru2 ni kita balik kampung la kan..banyak la plak tgk buah kedondong kat umah pastuh suruh abah ambik nak bwak balik kemaman..disebabkan banyak sgt dan dah boring makan 'colek' jd hubby pun request nak suh kita masak pajeri kedondong..alahai..tak penah masak kedondong ni..godek punya godek dlm tenet, jumpalah resepi dari kak hanieliza tu..tq ya kak for the respi..tp kita aderla ubah skit2..he.he..sori tuan punya respi yee..jom kita layan gambar n respinya..diharap sudi mencuba..





Bahan-bahan ( utk dua org )


25 biji buah kedondong @ amra

5 ulas bwg merah

2 ulas bawang putih

stgh inci halia

4 sudu serbuk kari daging

2 sudu besar kerisek

2 sudu besar udang kering (tumbuk halus)

rempah empat sekawan

minyak untuk menumis

2 cwn santan

garam, perasa

5 sudu besar air asam jawa

Cara-cara :
 
1.Buah kedondong dibuang kulit dan direbus separuh masak
2.panaskan minyak, tumiskan rempah 4 sekawan sehingga naik bau, masukkan bwg merah, bwg putih dan halia yang dihiris halus sehingga wangi
3.masukkan rempah kari yang dibancuh dengan air asam jawa dan masukkan udang kering
4.kacau sehingga pecah minyak dan tumisan menjadi garing
5.masukkan santan dan kacau lagi. masukkan juga buah kedondong, garam, perasa dan akhir skali kerisek 6.masak sehingga pekat dan reneh sehingga pecah minyak
7.bleh tambah lada merah untuk hiasan jika suka..
 8.Selamat Mencuba

sup ayam ala Thai

salam semua..em tak tau nak tulis pe sebenarnya ni..oklah..jom kita  tgk2 resepi, nak tak?
em dlm koleksi gambar masakan kita ader respi ni..meh kita layan gambar n respinya k..respi ni gak sy penah letak kt My Resepi tu..kuah dia mmg sedap dihirup tau..mengancam gituuu..





Bahan-bahan ( 2 org )


6 ulas bwg merah

3 ulas bwg putih

6 biji cili padi (bergantung pd selera masing2)

seinci halia

2 btg serai

setengah ekor ayam

sekeping asam gelugor

daun kesum secukupnya

air secukupnya (tambah air kalo nk kuah lebih)

garam n perasa

2 bj ubi kentang

Cara-cara :
1.Bwg merah, bwg putih, cili padi, halia dan serai di blender halus.
2.panaskan minyak dan tumiskan bahan blend tadi sehingga naik bau n garing sedikit.
3.Setelah itu, masukkan ayam dan ubi kentang dan biarkan ayam kecut sedikit.
4.Masukkan air untuk kuahnya dan masak sehingga mendidih
5.Masukkan daun kesum, asam gelugor, garam dan perasa secukupnya
6.blehlah dihidangkan dan selamat mencuba

Monday, January 18, 2010

ayam lemon

Salam semua..
ari ni nak citer apa ek..oh ya, di sebabkan kita suka masak so, dlm blog ni kita akan bg resepi2 yang dah kita masak kt umah k..maklumlah kita ni suka masak n abg plak suka makan, jd selalu la dia req nak makan itu, nak makan ini. Last week, p kt Giant Kuantan, pastuh ternampak la lemon, so..abg req la nak makan lemon chicken. Alamak, kita tak pernah lagi masak lauk tu, camne ek..em internet kan ader..

Balik umah, kita pun search la internet untuk cari resepi lemon chicken..banyak gak ni..tak tau nak pilih resepi yg mana satu..at lastnya, kita ikut resepi tuh skit, respi ni skit, so jd la resepi sendirik..

So, sape2 yg nak cuba resepi dibawah ni bleh la ek..bila dah cuba, bleh la komen..sedap ke tak sedap ke..





LEMON CHICKEN / AYAM LEMON
(Khas untuk dua orang je..hi..hi..)

Bahan2nya :
Untuk perap ayam :
1. 2 belah ayam-bahagian yang skali dgn paha tu..
2. Sedikit garam
3. Sedikit serbuk lada hitam
4. Setengah biji lemon diambil airnya

Semua bhn diatas diperap dlm peti sejuk selama sejam.

Untuk salut dan goreng ayam :
1. 5 sudu besar tepung beras
2. 5 sudu besar tepung gandum
3. 2 biji telur –ambil putih shj
4. ½ sudu garam

Kedua-dua tepung disatukan dan digaul rata. Telur di tmbah garam dan dipukul hingga kembang. Ambil ayam yg diperap td dan celup dlm telur dan salut pula dengan tepung td hingga rata. Goreng dalam minyak yg banyak dengan api sederhana sehingga ayam garing dan perang. Setelah masak angkat dan toskan minyaknya.

Untuk sos lemon:
1. Jus lemon dari stgh biji lemon
2. Parutan kulit lemon
3. Stgh cwn air
4. 3 sudu cuka
5. 2 sudu gula
6. Stgh kiub pati ayam maggi
7. ½ sudu garam
8. Pewarna kuning
9. Bancuhan 2 sudu besar tepung jagung bsm sedikit air

Panaskn sedikit minyak dlm periuk, masukkan parutan kulit lemon. Goreng hingga naik bau dan garing. Masukkan jus lemon, air, cuka, gula, kiub pati ayam, garam dn pewarna kuning. Kacau rata..bila semua sudah sebati, tambah bancuhan tepung jagung dlm sos td..masak hingga pekat.

Cara hidangan:
Ayam dipotong kepada beberapa ketul tetapi jgn sampai putus. Letak atas pinggan. Pastuh curahkan sos lemon td atasnya sehingga rata. Hias dengan tomato atau hirisan lemon.
Selamat mencuba...