kawan-kawan..

Tuesday, November 24, 2009

banjir..

em musim banjir dtg lagi..negeri di pantai timur spt kelantan, tganu n pahang melanda lagi..sejuk je hari2 sekarang ni..syokla tidur sampai terlewat bangun pagi..he..he..

Sunday, November 8, 2009

citer ari ni..



em ni la aku kat tempat kije..em ari ni kluar p siasat kes kat kawasan jauh skit dr bandar..dahla sekarang ni musim ujan..kt tmpat kitorg pergi tuh dah kena banjir tapi dah surut skit..mujurlah ari ni ujan tak lebat sgt..mendung je..kerana nak kejar banyak kes sampaikan tak sempat nak makan tghari..bayangkan kami semua makan tghari pada jam 5 petang..em mcm kebulur plak..pe bleh buat, tuntutan kerja lagipun kt kawasan sana takde la plak kedai2 makan yg ok..

dkat jam 6 ptg barulah sdampai kt umah..em mujur gak takyah singgah pasar..nak masak lauk yg dah ader dlm peti ais je..ari ni aku masak kerutup ayam gn goreng telur ikan je..tak larat nak masak banyak2.lagipun dua org je nak makan..kang tak abis plak kalo masak banyak..lagipun abg tak kisah asalkan aku masak je..dia makan blake yg aku masak..he..he..sayang sungguh kt dia..

citer hari ini....

hari ini aku kluar siasat kes kt kwsan pedalaman skit dr biase..almaklumla kes byk nak kena settle..em penat betul rasanya..bayangkan jam 5 ptg baru kitorang mkn tghari..he..he..dietla konon padahal lapor giler..mcm nak pengsan rasanya..tp nak buat camne dah kije kita kan..

hari ni aku tak p pasar laa..lauk dah ader dlm peti..masak yg tu je laaa..ari ni aku masak kerutup ayam n goreng telur ikan je..penatlah..tak larat nak masak banyak2..ala..lagipun duk dua orng je kan..kalo masak banyak2 kan tak abis plak..em abg pun tak kisah yg penting aku masak..kalo kenyang dah ok la tu..

Saturday, November 7, 2009

layan jeee la...

em boringnya duk rumah ari sabtu nih...suami p kije..sorang2 kat umah..pe nak buat ek? nak masak awal lagik..ari ni nak masak lala masak lemak putih, goreng ikan..pastuh nak masak sayur ni..apa ke nama ntah org melayu panggil..tak tau la..kalo org putih panggil english gourd..lama dah tak makan..tgklah nanti nk masak jadi ke tak pun tak tau la..he..he..

ok ni la gambar yang aku masak ari tu...layan gambar je la ek..he..he..

lala masak lemak




yang ni plak stir fry english gourd with eggs..layan je la..tp mmg sedap laa..


ok..da..da..

Sunday, July 12, 2009

love cooking..

aku suka sangat memasak..em kalo dah suka masak mesti suka makan..he..he.. tgklah tuan punya badan plak..sejak kecil lagik aku suka masak memasak ni..kecik2 dulu biaselah main masak2 kat tepi rumah..

kalo ader rancangan masak kt tv aku mmg suka sgt tgk..pe lagik salin je lah kije..banyak gak la buku resepi aku..he..he..kebanyakkan aku try mmg menjadiklaaa..kadang2 bila dah selalu masak ni sampai tak tahu nak masak pe..my hubby plak selalu menyindirla..maklum je lah buku resepi banyak sampai tak tau nak try yg mana..

kadang2 hari minggu, my hubby demandlah nak makan itu,. nak makan ini..nasi beriani la...laksa laa, sate la..nasi kerabu laa..emm nasi kerabu dah jadik fev dia la plak skrg ni..dulu tak suka sbb ader budu tp sekarang dah jd fev..

em seronok plak citer bab makanan ni..tetiba lapor la plak...em nak carik makanan dulu la..lapor..nati sambung lagik..