kawan-kawan..

Thursday, January 24, 2013

Rindu kampung halaman...

Salam Maulidul Rasul...12 Rabiul Awwal.. 20 April Tahun Gajah..

Banyakkan berselawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. sempena hari kalahiran baginda kekasih Allah..

Hari ni hari cuti dan bestla kepada yang bercuti yer..kita pun cuti cuma cik abe tak cuti..so duk umah la sorang2..boring gak kan..entah pe nak buat..nak tgk tv dh borim la plak..nak layan fb pun borim gak..tulis blog la jawabnyer..

Rindu betul nak balik klate n kulim..lama dah rasenya tak balik..atas masalah2 yang tak dapat dielakkan dan mmg tak dapat balik baut sementara waktu ni..myb raye cina bulan  2 ni bleh la balik..insya Allah..

Rindu nak tgk negeri Kelate ku yang tersayang..rindu nak g shopping2 tudung yang cantik2..nakg pasar tani n wakaf che yeh..nakg rantau panjang n pengkalan kubur..nakg pantai..eh banyak la tempat best di klate tuh..


Rindu suasana membeli belah kt sini--- Bukit Bunga, Jeli.
Kalo nak balik Kulim lalu ikut sini mesti singgah.. ;-)
      
Rindu gak nak balik Kulim..kalo balik sana bleh makan nasi kandar kt peneng..naik feri g pusing2 peneng..naik jambatan peneng yang panjang tu..ha..ha..jambatan mmglah panjang kan..makan pesemboq, makan kari memanjang..he..he..

Tulah istimewanya jadi anak rantau kan..mesti selalu terbit perasaan rindu kt kampung halaman..sesekali balik terase nikmatnya..tapi kalo bleh duk dekat gan family lagi best..senang nak buat pe2 pun..

em panjang dah melalut di petang2 ni..oh yer..ari ni buat nasi kerabu hokey..hilangla skit rase rindu kt kg tuh..nati l;a ade masa kita buh gambar yer..dh ambik gambar dh tadi..   :-)

3 comments:

Fifi Nadhrah said...

balik kulim raye cine ke? ala.. saye balik melake.. tak dapat jumpe..

shahliza81 said...

akk balik kb n kulim raye cina ni..ala..takleh la jumpa lagi..

Fifi Nadhrah said...

tu la pasal.. takpe kak.. bulan 6 ni jgn lpe..