kawan-kawan..

Tuesday, January 29, 2013

Kek Karamel

Mesti u olls dh pnah makan Kek Karamel kan..lupa dh taun berapa..akhir 2010 kot kek ni begitu mjd fenomena di fb n semua org nk try buat..mmg sedap la kek ni..semua pakat nak buat..ada yg xjadi la..ader yg keknya jadi tp karamelnya runtuh la..ada yang pukul putih telur tak jadi..macm2 la..kita plak alhamdulillah masa first time buat jadi la jugak wpun karamelnya nipis..he..he..tgk gmbar ni k..

Ni yg kita buat pada bulan 11 2010..kek sgt2 jadi tp karamelnyer nipis n agak lembik..tp masih bleh makan lagi la..





Tapi bila dh selalu  buat makin berjaya la..he..he..tgk gambar2 kt bawah k..ni ada yg utk buat makan sendiri..ada yg kawan tempah jugak..

Gambar sebelum kejadian n sesudahnyer..


Macam2 ader..layan je lah ek..




Antara yang ditempah juga ni..biase2 je la ni..





6 comments:

Fifi Nadhrah said...

kak.. baru teringat nak buat kek ni.. sedap.. tapi kalau buat nak doublekan adunan caremal.. tebal la kot nanti kan.. :)

shahliza81 said...

bleh jer kalo nak buat karamel tebal..doublekan adunan die la

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum...emmmm sedapnya caramel kek ni...

shahliza81 said...

salam sue@nenie..mmg sedap pun.. ;-)

Totie@Tomy said...

wah sedapnya..tak sabar nak beli oven dan try resipi ni...

shahliza81 said...

tryla buat